Norra vägen 8 302 32 Halmstad
035-211351
Mån-Fre 08.00-17.00 Lunch 12.00-13.00

Postboxar

Vi monterar och säljer postboxar till flerfamiljshus,

Välkommen och råd fråga oss om pris och installation.

En produkt ur vårt sortiment

En digital fastighetsbox underlättar för både den boende, förvaltaren i fastigheten och brevbäraren. Digitala namnskyltar visar tydligt den boendes namn, och elektroniska lås till varje fack som öppnas med elektronisk nyckelbricka minskar all nyckelhantering. Hela fastighetsboxen är uppkopplad och alla ändringar som görs via webben hanteras direkt. Svenskboxen kan också utrustas med analoga lås och namnskyltar.

FÖRDELAR

  • 10 mm inkast
  • Digitala namnskyltar
  • Elektroniska lås

PRODUKTINFORMATION

Digital fastighetsbox

Svenskboxen har digitala namnskyltar och/eller elektroniska lås och en läsare. Nycklar som används för att öppna facket kan vara desamma som redan används i ett nuvarande passersystem. All namnändring sker också från samma webbverktyg. Svenskboxen går också att få i utförande med analoga nycklar och namnskyltar för den som inte önskar en digital produkt.

Tak

Svenskboxen kan beställas med så kallat snedtak, vilket förhindrar att oönskad post och skräp läggs ovanpå fastighetsboxen. Snedtak levereras separat och fästes på fastighetsboxen i samband med montering.


Luckor

Luckor levereras som standard högerhängda med ett 10 mm inkast utan flipplucka. Luckorna är förstärkta med en extra plåt som ytterligare ökar säkerheten. Så kallade blindluckor, luckor utan inkast, kan väljas till fack som inte används, men enligt Postens krav inte till fack som kommer användas av boende.

Huvuddörr

Huvuddörren är högerhängd för enkolumnsboxar samt dubbelhängd för tvåkolumnsboxar. Dörren har ett 90 graders-stopp som förhindrar att den öppnas för mycket och gångjärnen skadas.


Material

Svenskboxen är tillverkad helt i stål, med extra tjocklek fastighetsboxdörren och luckorna.

Ytskikt

Svenskboxen är pulverlackerad i RAL-färgTräram kan väljas till och monteras utanpå fastighetsboxen. Svenskboxen har korrosivitetsklass C4.


Namnskyltar

Namnskylt fästes på hyllplanet och visas genom en utstansning i respektive lucka. Välj mellan digital LCD-namnskylt eller genomskinlig plastlist om pappersnamnskyltar ska användas.

Reklammärkning

För varje fack medföljer plastskyltar med en röd (ej reklam) respektive grön (reklam tack) sida. Genom att placera skylten så den syns i utstansningen i luckans front kan den boende enkelt visa om denne önskar reklam eller ej.


Avlastningsbord

Posten har krav på att det ska finnas ett tillhörande avlastningsbord för fastighetsboxar med fler än 6 fack. För att slippa extra montering har Svenskboxen ett inbyggt avlastningsbord på alla de variant där det är ett krav. Efter att huvuddörren öppnats kan avlastningsbordet enkelt användas i ett enhandsgrepp av brevbäraren. För Svenskboxen Stående krävs separat avlastningsbord.

Kombifack

Två eller flera fack kan kombineras för att skapa större fack. Luckan anpassas efter fackets storlek, vilket innebär att föreningen eller hyresvärden kan tillhandahålla ett större fack. Facket kan användas antingen internt eller som ett servicefack i samarbete med Posten för att de boende ska kunna ta emot större försändelser.


Lås

Elektronisk lås eller cylinderlås. Standardutförande är elektroniska lås, cylinderlås med tre tillhörande nycklar per lås kan vara färdigmonterade vid leverans alternativt beställas i efterhand.


Storlek fack

Fackets innermått för Svenskboxen Liggande och Utomhus är; upp till 8 fack: BxHxD 365x105x280 och för 9 fack och uppåt: 365x85x280.

Montering

Svenskboxen monteras vanligtvis direkt på väggen med medföljande monteringslist, men kan också ställas på Benstativ eller Pelarfot. Se monteringsanvisningar för hur Svenskboxen monteras på korrekt sätt.


Certifikat
  • Sundahus-bedömning: A
  • Uppfyller användarkraven från ByggKlokt för personer med funktionsnedsättningar
  • Godkänd av Forum För Fastighetsboxar (Posten)
  • P-märkning från SP Sveriges Tekniska Institut
  • Enbart material godkända av ByggvaruBedömningen
  • DinBox garanti om 5 års fabriksgaranti och 5 års rostskyddsgaranti
Call Now Button